Valtakatu 1, 69100 Kannus. 050 536 7281

Allasterapia

Allasterapia on vedessä tapahtuvaa fysioterapeutin ohjaamaa liikeharjoittelua, joka toteutetaan yksilöllisesti. Yksilöllistä allasterapiaa toteutetaan terapiasuunnitelman pohjalta, johon voi kuulua esimerkiksi liikkumis- ja toimintakykyä tukevaa terapiaa, tasapaino-, kehonhallinta-, ja koordinaatioharjoittelua, erilaisten vesiliikunta-apuvälineiden kokeilua ja harjoittelua, uintitekniikan opetusta sekä motivointia uinti- ja vesivoimisteluharrastuksen aloittamiseen.

Erityisen hyvä hoitovaihtoehto on allasterapia silloin, kun maalla liikuminen on liian raskasta. Vedessä asiakas pystyy tekemään liikkeitä, jotka muuten ovat vaikeita tai jopa mahdottomia. Veden noste kantaa kehoa, jolloin kehon paine pienenee vedessä mahdollistaen ja helpottaen liikkeiden suorittamista. Lisäksi vesi helpottaa kipua ja hydrostaattinen paine vähentää turvotuksia.

Fysiopisteen allasterapiapaikkana toimii KitinVaparin allasosasto, jossa on mm. iso allas ja erillinen terapia-allas, joihin pääsee myös allasnosturilla. Lapsille on erillinen opetusallas.

Allasterapia on fysioterapian erityismuoto, osa fysioterapiasta voidaan toteuttaa altaassa tai voi hakea erikseen KELAN tai muulta kuntoutuksesta vastaavalta taholta.